Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2015 18:32 - 8 храни които стимулират растежа на косата
Автор: manikur Категория: Други   
Прочетен: 239 Коментари: 0 Гласове:
0



 Независимо дали се опитвате да възстановите дължината на косата си след прекалено скъсяване или просто искате по-дълги къдрици, може да ви е трудно търпеливо да чакате косата ви да порасне. (Преживели сме го).

За щастие, за разлика от наблюдаването на тенджерата, която така и не завира, съсредоточаването върху растежа на косата ви може да даде реални резултати, особено що се отнася до стратегическото хранене. Ето осем храни, които помагат за удължаване на косата, препоръчани от завършилите Харвард и Иейлския медицински университет диетолог д-р Джейсън Калтън и лицензираният диетолог и фитнес инструктор Мира Калтън.

1. Сьомга

Тази риба е наситена със силни стимуланти за коса, като витамин D и протеини, но съдържа също и омега-3 мастни киселини, които стимулират растежа на косата, като поддържат скалпа здрав.

2. Жълти чушки

Жълтите камби имат почти пет пъти и половина повече витамин С от портокалите (341 мг срещу 63). Това е добра новина за къдриците ви, тъй като витамин С е антиоксидант, който засилва ствола и фоликулите на косъма и предпазва от начупване.

3. Миди

Недостигът на цинк причинява косопад и слабо оросяване на скалпа, а мидите са богати на цинк – само 9 милиграма съдържат 493% от дневната ви нужда. Но не всички миди имат такива свойства: избягвайте тези, хванати в залива в Мексико, тъй като може да съдържат необичайно високи нива на кадмий заради изливането на нефт през 2010г.

4. Яйца

Яйцата са отличен източник на гореспоменатите омега-3 киселини, а също така съдържат и биотин (който много хора, които искат да удължат косата си, взимат като добавка). Но трябва да знаете, че не белтъкът ще направи косата ви дълга и красива, а жълтъкът. Яденето на много яйчен белтък може всъщност да блокира усвояването на биотина, причинявайки недостиг на този микроелемент.

5. Слънчогледови семена

Само няколко малки семена могат да ви снабдят с изобилие от витамин Е, който ще увеличи прилива на кръв до скалпа и ще съдейства за бързия растеж на косата.

6. Сладки картофи

Те са богати на бета каротин, предшественика на витамин А, който не само допринася за здрав скалп, но и стимулира растежа на косата. Но избирайте храни, богати на бета каротин, вместо да пиете високи дози добавки – като над 2500 милиграма – витамин А от ретинол, тъй като при високи нива може да е токсичен.

7. Авокадо

Заради високата концентрация на есенциални мастни киселини, които естествено се намират в клетките на кожата (които правят кожата гладка и еластична), авокадото е древна тайна за красота. Нанесено локално върху косата и скалпа, то има способността да стимулира производството на колаген и еластин. Смесете малко авокадо със сметана (която съдържа млечна киселина за по-лесно ексфолиране на мъртвата кожа и почистване на натрупванията по скалпа) и нанесете върху косата и скалпа за около десет минути, преди да я измиете.

8. Бадеми

Тези ядки ще накарат косата ви да расте по-бързо и ще я направят по-гъста, благодарение на високото съдържание на биотин. Една чашка съдържа близо една трета от дневната нужда. Би трябвало да забележите резултат един-два месеца, след като ги добавите към всекидневното си меню.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: manikur
Категория: Други
Прочетен: 3565
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930